top of page

Urbant kontorbygg i Gjøvik

Det mest spennende visuelt blir en helt ny gedigen trapp, økte vindusstørrelser mot fasade samt en ny toppetasje. Planene for hvordan Telenorbygget skal se ut etter total rehabilitering begynner å ta form.– Utenom de visuelle aspektene inneholder planene parkeringshus med 120 plasser, boligblokker og kafé på gateplan forteller daglig leder Eldar Sofienlund i Mjøsen Eiendom AS.

I første fase saneres hele bygget. Dvs at alt innvendig fjernes inkl ledninger, ventilasjon, varmekilder m.m. Etter planen skal dette være klart til begynnelsen av august. Deretter står vi kun med "skallet" igjen og bygger opp igjen. Dette inkl isolering, bytte av vinduer samt all infrastruktur for varme, ventilasjon og elektrisitet. Mjøsen Eiendom har som mål å oppnå energiklasse A og mulig en BREEAM-sertifisering, som blant annet ser på miljøvennlighet og bærekraft i nybygg og renoveringer.

– Bygget skal fremstå som nytt bygg innvendig og betydelig oppgradert til et mer moderne visuelt utrykk utvendig, sier Sofienlund.
Oppsiktsvekkende design

I det som blir inngangspartiet for det nye kontorbygget er det planlagt en gedigen tretrapp som bukter seg oppover i etasjene. Med et åpent og lyst trapperom gjennom hele bygget og med store åpne fasadevinduer ut mot gaten vil denne trappen bli et vakkert og oppsiktsvekkende monument.
I området på gateplan ser Sofienlund for seg at det skal være en hyggelig og lun kafé som skal fungere som samlingssted for både de som jobber i bygget og de som ferdes i byen.I tillegg er planen å bygge opp et større parkeringshus, med plass til 120 biler, som skal være åpent for parkering på kveld og helger også for de som ikke benytter bygget, forteller Sofienlund.


Langsiktig

Tre leilighetsbygg er tenkt skal være på taket av parkeringshuset for å tilby boliger midt i sentrum i tillegg til kontorlokaler og parkering. Tiltaket ligger et stykke fram i tid, da dette krever en ny reguleringsplan for kvartalet.

Vi er i tett dialog med mulige leietagere til kontorlokalene, og vi håper at det vil være attraktivt for flere, sier Sofienlund. Vi hører gjerne fra både mindre og større selskaper dersom noen vurderer å flytte på seg. Deler av bygget vil være klart i løpet av desember 2020. Det resterende innen mai 2021.

Comments


bottom of page