top of page

Slik blir Bondelia hage


Mjøsen eiendom og GOBB samarbeider om byggingen i Bondelia Hage. Når det nye boligområdet bygges er det fokus på brukervennlighet for alle aldersgrupper.

Mange av de store eiketrærne skal også få stå igjen på tomten og vil være toneangivende for hvordan husene plasseres og hvor høyt de bygges. Den gamle rektorboligen og stabbur skal også vernes.

- Ingen av bygningene vil være høyere enn trærne på Bondelia, forklarer arkitekt Torgeir Wendelbo i Nordic Office of Architecture.

Han har klatret i de store eiketrærne selv, som barn og er opptatt av å legge uterommene til rette for fri lek og naturopplevelser. Det skal være naturlig for folk av alle generasjoner å oppholde seg i uteområdene og arkitekten har tegnet løsningen på grunnlag av idéen om "connected living". Dette konseptet vil si et boområde som oppmuntrer til sosialisering og møter mellom generasjoner.

- Vi vurderer blant annet å lage parsellhager, som i andre boligprosjekt har vist seg å være en fin møteplass mellom generasjonene, forteller arkitekten videre.

- Vi håper at området er ferdig regulert sommeren 2020, slik at salget kan starte allerede høsten 2020, avslutter Eldar Sofienlund i Mjøsen Eiendom.

Se bilder under og les mer om prosjektet i OA (for abonnenter)

bottom of page